Sušenky

Suroviny: 

1/3 hrnku oleje

1/4 hrnku roslinného či ořechového mléka

1 hrnek hnědého cukru

1 lžíce melasy

2 lžíce tmavého rumu

1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr

1 polohrubé mouky

1/2 hrnku špaldové mouky

1/4 solamylu nebo vanilkový pudink

1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva

1/3 lžičky muškatového oříšku (nejlépe čerstvě nastrouhaného)

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky soli

2 hrnky nasekaných vlašských ořechů 

Trobu předeřejte na 180 st. a dva plechy vyložte pečícím papírem. Do větší mísy vlijte

olej, mléko, cukr, melasu a vanilku. Vše velmi dobře prošlehejte dokud směs jemně

nezpění a nezhoustne. V jiné míse smíchejte sypké suroviny, promíchejte a poté vsypte

do tekutých ingrediencí. Zamíchejte a vytvořte měkčí těsto. Nechte ho asi 10 min.

odpočinout při pokojové teplotě. Poté tvarujte kuličku a tu dobře dobře obalte

v nasekaných oříšcích. Koule vyskládejte na plech a pečte 12-14 min.