Banánové muffiny

 Tekutá směs:

  • 1-2 zralé banány
  • 2/3 hrnku mandlového, sojového nebo rýžového mléka
  • 1/3 hrnku oleje
  • 2 lžíce medu / třtinový cukr

Sypká směs:

  • 1 a 1/2 hrnku mouky – lze použít špaldovou celozrnnou jemně mletou, část mouky můžete nahradit mletými mandlemi nebo ořechy
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva z vinného kamene
  • 1 lžička skořice, pernikového koření
  • 1/2 lžičky pomerančové kúry

Tekutou směs vytvoříme tak, že banány rozmixujeme tyčovým mixerem a vmícháme ostatní suroviny. Smícháme tekutou a sypkou směs, plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a vlejeme těsto do 2/3 výšky košíčků.

Pečeme prvních 15 minut na 180 stupňů, pak teplotu snížíme na 165 stupňů a pečeme ještě dalších 15 minut.