- ½ celeru
- 4 mrkve
- hrášek mražený – krátce povařit ve slané vodě
- kukuřice
- 10 středních brambor
- sterilizované okurky (1 sklenici jsem použila včetně kešunézy)
- 1 cibule
- sůl, pepř
Mrkev a celer si očistíme a uvaříme ve slané vodě do poloměka. Brambory uvaříme ve slupce.
Necháme vše vychladit. Mrkev a celer si nastrouháme na velké slzy. Přidáme vše ostatní a vmícháme kešunézu.
Kešunéza
- 150 g kešu (nejlépe namočené přes noc v převařené vychlazené vodě)
- 1/3 kostky bílého tofu
- 3 kyselé okurky
- stroužek česneku
- šťáva z půlky citrónu (dle chuti méně či více)
- sůl, vegeta solčanka, špetka pepře
- cca 4 lžíce olivového oleje
- voda na ředění (převařená vychlazená)
Nejdřív umixujeme kešu s vodou do hladka, poté přidáváme postupně další suroviny a mixujeme. Dochucujeme šťávou z citrónu, soli či vegetou. Vodu přiléváme dle potřeby do požadované konzistence.