- 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
- 4 lžíce rostl. mléka
- 100g biomargarínu
- 50g kokosového tuku
- 50g třtinového cukru
- 50g javorového sirupu
- 300g ovesných vloček
- 140g celozrnné mouky
- 100g sušeného ovoce (rozinky, menuňky, švestky, datle,..)
- 100g ořechů (pekanové, vlašské, mandle, lískové)
- špetka soli
- semínka podle libostiDo velké mísy nasypte ovesné vločky, mouku, sůl, nasekané sušené ovoce a nasekané ořechy. Na plotnu si postavte malý hrnec a nechte v něm rozpustit máslo. Když je tekuté, přidejte cukr, javorový sirup a metličkou zamíchejte, vznikne hustější emulze. Do malé mističky dejte mléko a rozpusťte v něm prášek do pečiva.
Do vločkové směsi přidejte máslovou směs a mléko, vše dobře promíchejte a pomocí formiček dávejte na pečicí papír.
Z tohoto množství dělám 20 koleček 5,5 cm velkých v průměru a přibližně 1-1,5 cm vysokých. Pečte 25-30 minut do zlata, jen dejte pozor, aby se sušené ovoce nespálilo, bylo by pak hořké.