Řepné karbenátky

Ingredience:
syrová nastrouhaná řepa (najemno)
nastouhané uzené tofu (v poměru 2:1 – řepa : tofu)
mletá paprika – uzená – dle chuti
pepř, troška kurkumy
utřený česnek
najemno nakrájená do hněda osmahnutá cibulka
sůl
celozrnná mouka – na zahuštění


Postup:
Nastrouhanou řepu úplně vymačkáme a zbavíme jí tak vody (šťávu můžeme vypít). Přidáme ostatní ingredience a cibulku (po usmažení dáme na ubrousek, aby se zbavila oleje). Promícháme a přidáváme mouku dle potřeby aby směs byla kompaktní a dobře držela. V případě potřeby můžeme dát zchladnout do lednice pro lepší tvarování.
Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které není potřeba v ničem obalovat
Karbanátky upečeme v troubě pod grilem (200 stupňů) – asi 15 minut, nebo usmažíme (ale pečení je pro naše zdraví příhodnější).
Podáváme buď s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jako burgry – celozrnná houska, kečup, hořčice a zelenina.
Jsou opravdu výborné!