Raw šuhajdy

Ingredience:

  • 300 g kakaového másla
  • 125g kakaa
  • cca 150g kokosového oleje
  • 15 lžic raw sladidla – volitelné
  • arašídové máslo
  • datlový karamel (rozmixované datle) – volitelné
  • oříšky, sušené ovoce na posypání – volitelné
  • papírové košíčky

Příprava:

Nejdříve si nachystáme raw čokoládu. Rozpustíme si v misce kakaové máslo a kokosový olej,
hlídáme si teplotu. Jakmile máme úplně rozpuštěno, vmícháme sladidlo. Případně můžeme
vynechat nebo ubrat množství dle chuti. Nakonec postupně vmícháme kakao a vše důkladně
rozmícháme. Do připravených košíčků lijeme asi dvě čajové lžičky čokolády případně více, máte-li
větší košíčky. Dáme ztuhnout do lednice či mrazáku. Když je čokoláda tuhá, dáme do každého
košíčku cca čtvrt lžičky karamelu a rozetřeme milimetr od krajů a poté na karamel rozetřeme
asi půl lžičky arašídového másla. Můžete dát i více, ale budete pak potřebovat více čokolády na
zalití. Takto nachystané košíčky zalijeme zbytkem čokolády tak, aby byla náplň zcela pokrytá.
Dáme opět ztuhnout do lednice. Jakmile je čokoláda téměř ztuhlá, můžeme ještě posypat oříšky
či ovocem aby nám na čokoládě dobře drželi. Použili jsme košíčky o velikosti 35mm a z tohoto
množství vyšlo asi 45ks.