Ingredience:
Hladká mouka 200g (celozrnná nebo kombinace)
mandlové mléko (nebo ovesné..)
kakao dle chuti
rapadura (nebo jiné sladidlo) dle chuti
kokosový olej
špetka soli
mandlová drť (zbytek při výrobě mandlového mléka)
1-2 banány
arašídové máslo 200-300g – podle velikosti plechu
hořká čokoláda na polevu
Postup:
1) těsto: mouku, mandlové mléko, kakao, rapaduru, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje, sůl a mandlovou drť smícháme. Vznikne tekutější těsto, vytvoříme tenčí vrstvu na plechu a pečeme na 180 stupňů 20-25 minut.
2) krém: v mixéru smícháme banány, arašídové máslo, mandlové mléko a tři lžíce kokosového oleje
3) čokoládová poleva: ve vodní lázni roztopíme kokosový olej a hořkou čokoládu.
Upečené těsto potřeme krémem a necháme ztuhnout, potom rozetřeme čokoládu a opět necháme ztuhnout.