500g polohrubé mouky ( může být půl špaldové celozrnné a půl polohrubé obyč.)
3 vrchovaté lžíce sojové nebo cizrnnové mouky
100g oleje
Sáček sušeného nebo kostka čerstvého droždí
85g cukru (třtinový)
Vanilkový cukr
1/4 l sojového nebo jiného rostlinneho mléka
Drobenka:
80g mouky
60 g cukru
60 g oleje ( část můžeme nahradit kokosovým olejem)
Smícháme droždí, cukr, mouku a sůl. Máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Po vychlazení přimícháme do sypkých ingrediencí. Vytvoříme těsto. Necháme kynout na teplém místě min. hodinu. Připravíme si drobenku a dáme do lednice aby ztuhla. Po vykynutí těsto rozvalíme na pečicí papír (vysoké max půl cm). Na vyválené těsto naskládáme ovoce, které posypeme drobenkou. Pečeme asi 40-50 min. dokud kraje nezačnou zlátnout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st.