MAKOVO-OVOCNÝ KOLÁČ

2 hrnky špaldové mouky

1 hrnek pohankové mléko

0,5 dcl agave sirup(BIO)

1/5 hrnku olivový olej

1 PL mleté lněné semínko

 (namočit do 1 dcl vlažné vody)

1 kyp.p. bez fosfátů (20 gr)

0,5 čl sody

Maková náplň:

2 hrnky mletý mák (200 gr)

2 hrnky mléka(pohankové)

0,5 dcl agave sirup

skořicový cukr BIO (20 gr)

Ovocná náplň:

2 sklenice zavařených meruněk

(dávám i zamražené jahody a přislazuji opět agavovým sirupem)

Drobenka:

Půl hrnku špaldy

čtvrt hrnku oves jemných vloček

0,2 dcl rozpuštěný kokos.tuk do něj kápnu pár kapek agave sirup

Postup: Předem připravit makovou náplň -mléko přivést do varu přidat mletý mák, míchat asi 10 min. Po zhoustnutí přidat sirup a nakonec promíchat se skořicovým cukrem (nebo jenom s mletou skořicí). Nechat schládnout a připravit drobenku. Zavařené (domácí) meruňky(mně se trochu rozvařily) zcedit, nechat v troše šťávy. Ingrdience na těsto smíchat a nalít – (spíše rozetřít) na řádně  vymazaný a kukuřičnou strouhankou vysypaný plech (33×42 cm) Velkou polévkovou lžíci klást( s mezerami) a trochu rozetřít kopky máku a pak kopky meruněk Pak  už jenom dle fantazie a prázdných míst prokládat, ev. i trochu  rozetřít mák nebo meruňky, aby byl koláč  šťavnatý ve všech „koutech“.Posypat drobenkou a péct ve vyhřáté troubě na 160 st. C asi 40 min.