2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek pohankové mléko
0,5 dcl agave sirup(BIO)
1/5 hrnku olivový olej
1 PL mleté lněné semínko
(namočit do 1 dcl vlažné vody)
1 kyp.p. bez fosfátů (20 gr)
0,5 čl sody
Maková náplň:
2 hrnky mletý mák (200 gr)
2 hrnky mléka(pohankové)
0,5 dcl agave sirup
skořicový cukr BIO (20 gr)
Ovocná náplň:
2 sklenice zavařených meruněk
(dávám i zamražené jahody a přislazuji opět agavovým sirupem)
Drobenka:
Půl hrnku špaldy
čtvrt hrnku oves jemných vloček
0,2 dcl rozpuštěný kokos.tuk do něj kápnu pár kapek agave sirup
Postup: Předem připravit makovou náplň -mléko přivést do varu přidat mletý mák, míchat asi 10 min. Po zhoustnutí přidat sirup a nakonec promíchat se skořicovým cukrem (nebo jenom s mletou skořicí). Nechat schládnout a připravit drobenku. Zavařené (domácí) meruňky(mně se trochu rozvařily) zcedit, nechat v troše šťávy. Ingrdience na těsto smíchat a nalít – (spíše rozetřít) na řádně vymazaný a kukuřičnou strouhankou vysypaný plech (33×42 cm) Velkou polévkovou lžíci klást( s mezerami) a trochu rozetřít kopky máku a pak kopky meruněk Pak už jenom dle fantazie a prázdných míst prokládat, ev. i trochu rozetřít mák nebo meruňky, aby byl koláč šťavnatý ve všech „koutech“.Posypat drobenkou a péct ve vyhřáté troubě na 160 st. C asi 40 min.