Suroviny:
1/3 hrnku oleje
1/4 hrnku roslinného či ořechového mléka
1 hrnek hnědého cukru
1 lžíce melasy
2 lžíce tmavého rumu
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr
1 polohrubé mouky
1/2 hrnku špaldové mouky
1/4 solamylu nebo vanilkový pudink
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/3 lžičky muškatového oříšku (nejlépe čerstvě nastrouhaného)
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky soli
2 hrnky nasekaných vlašských ořechů
Trobu předeřejte na 180 st. a dva plechy vyložte pečícím papírem. Do větší mísy vlijte
olej, mléko, cukr, melasu a vanilku. Vše velmi dobře prošlehejte dokud směs jemně
nezpění a nezhoustne. V jiné míse smíchejte sypké suroviny, promíchejte a poté vsypte
do tekutých ingrediencí. Zamíchejte a vytvořte měkčí těsto. Nechte ho asi 10 min.
odpočinout při pokojové teplotě. Poté tvarujte kuličku a tu dobře dobře obalte
v nasekaných oříšcích. Koule vyskládejte na plech a pečte 12-14 min.