Nekapr ovesný

  • Větší celer (350g – 400g po oloupání)
  • sáček ovesných vloček (500g)
  • půl sáčku rybího koření
  • nori vločky (nejsou nutné)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/4 – 1/2 l zeleninového vývaru (např. z kostky), strouhanka, olej na smažení

Vločky smícháme s uvařeným nahrubo nastrouhaným celerem, směsí rybího koření, sojovou omáčkou, možno i lžící nori vloček a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme namočené v lednici alespoň 3-4 hodiny (nejlépe přes noc). Je třeba, aby směs byla opravdu pečlivě promíchaná (ideálně v kuchyňském robotu), aby placičky dobře držely. Poté před podáváním zahustíme strouhankou do hustoty hmoty karbanátkového těsta a tvoříme porce ve tvaru placiček nebo rybích prstů. Obalujeme ve strouhance a smažíme na minimálně centimetrové vrstvě oleje.