- 2 cukety (500 g)
- 2 střední cibule
- 4 brambory
- 50 g jáhel
- 4 lžíce panenského bio olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 700 ml vody
- 3 kuličky černého pepře
- ovesná smetana asi 100ml (nemusí být)
- 1 hrst čerstvého kopru
- opečené tofu na kostičky/vajíčko
Cukety, cibule a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Jáhly opereme v teplé vodě a necháme okapat v cedníku. V hrnci rozehřejeme olej a vsypeme zeleninu, osolíme a opékáme ji na mírném stupni zhruba 5–10 minut. Přidáme jáhly a opékáme je 2 minuty. Zalijeme horkou vodou, přidáme černý pepř a vaříme 15–20 minut, až zelenina a jáhly změknou. Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Dochutíme smetanou, solí, pepřem a najemno nasekaným koprem. Promícháme a podáváme s kostičkami opečeného tofu.