Ovesná müsli srdíčka

  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
  • 4 lžíce rostl. mléka
  • 100g biomargarínu
  • 50g kokosového tuku
  • 50g třtinového cukru
  • 50g javorového sirupu
  • 300g ovesných vloček
  • 140g celozrnné mouky
  • 100g sušeného ovoce (rozinky, menuňky, švestky, datle,..)
  • 100g ořechů (pekanové, vlašské, mandle, lískové)
  • špetka soli
  • semínka podle libostiDo velké mísy nasypte ovesné vločky, mouku, sůl, nasekané sušené ovoce a nasekané ořechy. Na plotnu si postavte malý hrnec a nechte v něm rozpustit máslo. Když je tekuté, přidejte cukr, javorový sirup a metličkou zamíchejte, vznikne hustější emulze. Do malé mističky dejte mléko a rozpusťte v něm prášek do pečiva.

    Do vločkové směsi přidejte máslovou směs a mléko, vše dobře promíchejte a pomocí formiček dávejte na pečicí papír.
    Z tohoto množství dělám 20 koleček 5,5 cm velkých v průměru a přibližně 1-1,5 cm vysokých. Pečte 25-30 minut do zlata, jen dejte pozor, aby se sušené ovoce nespálilo, bylo by pak hořké.