450 g celozrnná špaldová mouka
350 ml vody
1,5 lžičky suš. droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
1 lžičku soli – vrchovatou
8 lžic olivového oleje
50 g lněného semínka (větší část rozemlít)
20 g chia semínek (rozemlít s lněným semínkem)
40 g dýňových semínek
špetku kmínu (nemusí být)
Olivy – nakrájené, mohou být i suš. nakládaná rajčata
Postup pro domácí pekárnu – voda, olivový olej, mouka, sůl, droždí. Program – těsto
Klasický postup – vypracujeme těsto a necháme kynout cca 45 minut.
Na pomoučené prac. ploše rozdělíme těsto na dva bochánky (lepivá konzistence), roztáhneme prsty
do stran. Bochánky přeložíme z jedné a z druhé strany, jako když se dělá štrúdl a vytvarujeme večky.
Pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě cca 230 stupňů po dobu 30 minut.