Bramborový salát – vegan

  • ½ celeru
  • 4 mrkve
  • hrášek mražený – krátce povařit ve slané vodě
  • kukuřice
  • 10 středních brambor
  • sterilizované okurky (1 sklenici jsem použila včetně kešunézy)
  • 1 cibule
  • sůl, pepř

Mrkev a celer si očistíme a uvaříme ve slané vodě do poloměka. Brambory uvaříme ve slupce.

Necháme vše vychladit. Mrkev a celer si nastrouháme na velké slzy. Přidáme vše ostatní a vmícháme kešunézu.

 

Kešunéza

  • 150 g kešu (nejlépe namočené přes noc v převařené vychlazené vodě)
  • 1/3 kostky bílého tofu
  • 3 kyselé okurky
  • stroužek česneku
  • šťáva z půlky citrónu (dle chuti méně či více)
  • sůl, vegeta solčanka, špetka pepře
  • cca 4 lžíce olivového oleje
  • voda na ředění (převařená vychlazená)

Nejdřív umixujeme kešu s vodou do hladka, poté přidáváme postupně další suroviny a mixujeme. Dochucujeme šťávou z citrónu, soli či vegetou. Vodu přiléváme dle potřeby do požadované konzistence.