Na zhruba 20 trubiček potřebujete:
- 4 velká nebo 5 malých jablek
- 2 hrsti rozinek (nebo adekvátní množství datlové pasty či vypeckovaný datlí
- 1 lžičku skořice
- cca 50 g hořké čokolády
Jablka vykrájíme (kdo chce může i oloupat, ale není to potřeba) a spolu s rozinkami
a skořicí rozmixujeme na kaši. Hmotu rozetřeme na plech s pečicím papírem do tenké
vrstvy. Sušíme v troubě 3-4 hodiny na 60°C. Vysušenou placku rozkájíme na obdélníčky.
Mě z plechu vyšlo 21 obdélníčků cca 5×9 cm. Obdélníčky srolujeme do trubiček a konce namočíme do rozpuštěné čokolády. Než čokoláda ztuhne, můžeme zatížit, aby se nám trubičky nerozmotaly.