Cuketový tatarák

  • 1 střední cuketa
  • cibule
  • sójová omáčka Shoyu nebo Tamari (přírodně fermentovaná)
  • česnek
  • kvalitní kečup (2-3 lžíce)
  • olivový olej
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • hořčice (1-3 lžičky)

    Cuketu i se slupkou si nastrouháme najemno a vymačkáme z ní vodu. Na olivovém oleji si orestujeme drobně nakrájenou
    cibulku a stroužky česneku, přidáme vymačkanou cuketu a asi 5 minut necháme podusit. Potom směs ochutíme sojovou omáčkou, hrubozrnné hořčice, kečupu, lžičkou mleté červené papriky a osolíme.

    Množství dochucovadel je velmi orientační. Řiďte se podle své chuti.

    Podáváme ideálně s topinkami. Tak dobrou!