- 250ml (rostlinného) mléka
- 370 ml perlivé minerální vody (případně nahradit mlékem nebo obyč. vodou)
- 3 lžíce – vanilkové hrašky (koupíte ve zdravé výživě, slouží jako náhrada vejce)
- 300g mouky (např. půl celozrnná špalda a půl hladká bílá pšeničná)
- Špetka soli
- Rostlinný olej 3 lžíce
Všechny suroviny dobře promíchejte v klasickou konzistenci palačinkového těsta, případně
hustotu upravte vodou. Nechte chvíli odstát. Mezitím si kapkou oleje vymažte pánev, rozpalte
ji a tvořte palačinky dle požadované velikosti.
Perlivá voda slouží pro nadýchanost palačinek a hraška zajistí, aby se palačinky netrhaly.
Jedná se o veganskou variantu receptu na palačinky nebo pro lidi trpící intolerancí na mléko
nebo vejce. Rozdíl v chuti nepoznáte, ale vaše zdraví ano.
Palačinky můžeme podávat s ořechovým máslem a rozmačkaným banánem nebo datlovým pyré,
případně se (sojovým) jogurtem nebo marmeládou jak jsme zvyklí.. Dobrou chuť.