Domácí müsli tyčinky

hrnek o obsahu 250 ml

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek ořechů – mandle, vlašské ořechy apod.
  • 1 hrnek semínek – slunečnicová, dýňová, lněná, sezamová
  • 1 hrnek sušeného ovoce – švestky, meruňky, rozinky, apod.
  • 1 ks banánu
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 60 g medu
  • 120 ml jablečného pyré – nebo 60 ml řepkového oleje (slunečnicového)

Vločky, nahrubo nasekané ořechy a semínka (kromě těch lněných) vsypte na plech

vyložený pečicím papírem a nechte v troubě vyhřáté na 170°C 10 minut opražit –

lehce zezlátnou a budou mít lepší chuť.

Mezitím nasekejte na menší kousky sušené ovoce a rozmixujte banán.

V míse pak smíchejte vše dohromady: opražené vločky, ořechy, semínka včetně lněných

sušené ovoce, banán, sůl, skořici, med i pyré.

Plech vyložte pečicím papírem (je možné použít původní, na kterém jste pražili vločky

s ořechy) a směs na něj rozprostřete do asi 8 milimetrové výšky.

Rukama co nejvíce utlačte, aby se k sobě suroviny pěkně přilepily, a pečte při 150 °C

přibližně 30 minut.

Vychladlé nakrájejte na tyčinky, které uchovávejte v uzavřené dóze, aby nenavlhly.