- 1 hrnek datlí
- 1 hrnek bio strouhaného kokosu
- 1-2 čaj. lžičky pernikového koření
Datle pomixujeme ve vysokootáčkovém mixéru nebo na mlýnku. Vznikne nám datlová kaše,
kterou si přemistíme do mísy. Kokos si lehce rozmixujeme na kokosovou mouku a tu přidáme k
datlové kaši. Přidáme 1-2 čaj.lžičky pernikového koření a pořádně vše prohněteme. Po pár
minutách hnětení vám vznikne těsto. Část těsta si dejte na fólii, vyválejte si těsto na placku a
vykrajujte co potřebujete. Dáme je sušit do chytré trouby, do sušičky nebo na topení. Ideálně
sušte na 42%C 10-12 hodin. Perníčky zdobíme bílou polevou, poté dáme ztuhnout na hodinku do
chladu.
Bílá poleva:
1 hrnek bio kokosu umixujte ve vysokootáčkovém mixéru na kokosovou smetanu nebo můžete kokosovou smetanu koupit