Raw perníčky

  • 1 hrnek datlí
  • 1 hrnek bio strouhaného kokosu
  • 1-2 čaj. lžičky pernikového koření

Datle pomixujeme ve vysokootáčkovém mixéru nebo na mlýnku. Vznikne nám datlová kaše,

kterou si přemistíme do mísy. Kokos si lehce rozmixujeme na kokosovou mouku a tu přidáme k

datlové kaši. Přidáme 1-2 čaj.lžičky pernikového koření a pořádně vše prohněteme. Po pár

minutách hnětení vám vznikne těsto. Část těsta si dejte na fólii, vyválejte si těsto na placku a

vykrajujte co potřebujete. Dáme je sušit do chytré trouby, do sušičky nebo na topení. Ideálně

sušte na 42%C 10-12 hodin. Perníčky zdobíme bílou polevou, poté dáme ztuhnout na hodinku do

chladu.

Bílá poleva:

1 hrnek bio kokosu umixujte ve vysokootáčkovém mixéru na kokosovou smetanu nebo můžete kokosovou smetanu koupit