Čočkový salát s červenou cibulí a uzeným tofu

  • 400 g drobnozrnné zelené čočky,propláchnuté
  • 1velká červená cibule, tenké plátky
  • 200 g uzeného tofu, hrubě strouhané či nadrobené
  • malý svazek petrželky nebo koriandru, nasekané listy
  • šťáva z 1 citronu
  • 4-5 lžíc panenského olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez mícháníasi 20 minut do měkka: čočka by ale měla zůstatpevná. Slijte a nechte okapat.

Smíchejte citronovou šťávu, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.