- 1kg bílého zelí
- Mořská sůl 15-20g
- 1 menší Cibule
Zelí nakrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky, poté smíchejte se solí a nechejte stát cca hod. Aby to pustilo šťávu. Nakrájejte si cibuli.
Do nádoby na kvašení dejte hrst zelí, trocha cibule a utlačujte. Vložte další část, znovu upěchujte a tak pokračujte až bude nádoba z části plná. Vytlačenou šťávu odebírejte. Mačkáním vytlačíte ze zeleniny vzduch. Pokud vaše nádoba nemá stlačovací uzávěr, položte na zeleninu dřevěnou desku, na ni misku a do misky vložte např.kámen (nechte si na to dostatek mista v nádobě ) a poté uzavřete víkem. Uskladněte nádobu při pokojé teplotě. Po 3-4 týdnech dejte do chladu.